Handledarkurs

Snart ska jag dra iväg på en handledarkurs med Nicklas och det kommer vara pisstråkigt tror jag. Får se när jag kommer hem. Bye.

I'm holding on to memories

Har suttit och kollat i massor av fotoalbum med bilder från när jag var liten hela kvällen. Jag verkligen en liten linslus, kanske är fortfarande(?) Så mycket söta bilder men vad har jag för kläder egentligen? Hur tänkte mamma när hon klädde mig? Tänkte hon över huvudtaget. Iof såg väl nästan alla barn på den tiden ut så men iallafall. Olika mönster hit och dit i regnbågens alla färger. 

   
     


Nu kollar jag på tennis.

 

This is it.

Den här mössan är ju lite annorlunda, men jag gillar den på något sätt.
Den kanske pryder mitt huvud i vinter när jag är ute i snöovädret?


Check this out!

I brist på annat så sitter jag och kollar på kläder, killkläder faktiskt. Jag måste säga att jag tycker att H&M har väldigt snygga kläder för sin prisklass! Här är några av mina favoriter jag vill se på killarna i höst.

     
    
 

Good morning gorgeous!

Vaknade för ett bra tag sedan men har inte orkat göra annat än att dricka en kopp jordgubbste med honung för att lena upp min hals lite så jag iallafall kan ge ifrån mig något ljud. Jag är sjukare idag än vad jag varit i veckan och det är så typiskt nu när det är helg och man vill göra lite roliga saker. Tur att jag inte jobbar denna helgen iallafall! Jag har inga planer inför denna lördagen, eller min plan blir nog att ligga hemma och kurera mig. Jag orkar inget annat. Vill gå ut och gå och träna med det är bäst att jag avstår så att jag blir frisk snart. Jag lär ju ligga i sängen hela dagen och kanske gå och hyra någon film så jag har någonting att sysselsätta mig med. Kram.

Chocktillstånd

Jag är i chock! Jag har nyss varit ute och gått i 1,5 timmar och jag har dessutom SPRUNGIT, trott eller ej! Jag är själv i totalt chocktillstånd! Jag toppade dessutom min träning med att löpa upp och ner för trappor som en idiot. Jag måste duscha!

28 augusti

Jag är piss trött och jag är halv sjuk. Jätteont i halsen och hängig. Efter skolan drog och Emily till våran gamla skola för att kolla på en inspelning av Viashowen 07 som vi hade när vi gick ut nian. Skitkul att se! Man får så mycket goda minnen från tiden på Viaskolan med alla där. Nu har jag beställt lite thaimat som Nicklas ska åka iväg och hämta och sen måste jag plugga lite spanska och bara ta det lugnt och dricka litervis med te och honung så min hals blir bättre. Lär ju hamna framför tv ikväll om det är någonting att se, annars kanske jag drar iväg och hyr en film.

Sitter och kollar på massa One tree hill klipp nu på youtube, jag älskar den serien. Sophia Bush är så grym i den. Älskar hennes personlighet, attityd och utseende! Och Chad är det ju inget fel på heller. Undra om man har lyckats se något avsnitt utan att fälla minst en tår av glädje eller sorg.  


27 augusti

Idag började min skoldag inte förens 11.30 så jag blev bjuden på en liten brunch hos Emily med tacopaj, grymt gott! Slutade skolan vid 17.15 och åkte direkt hem till Kicki och Christer för att äta middag och fyra Christers födelsedag. Kul att träffa lite släkt och äta gott. :) Nu ligger jag i sängen och kollar på finalen av Project runway. Spännande! Good night!


Tyd din tjej

Hittade denna text som verkligen stämmer på hur tjejer vill bli behandlade i http://sofieodmark.blogg.se/ blogg. :)


När hon stirrar på dina läppar - Kyss henne
När hon puttar dig eller slår dig - Ta tag i henne och släpp henne inte
När hon börjar svära åt dig - Kyss henne och säg att du älskar henne
När hon är tyst - Fråga vad som står på
När hon ignorerar dig - Ge henne din uppmärksamhet
När hon drar sig ifrån dig - Dra henne tillbaka
När hon ser ut som värst - Säg att hon är vacker
När du ser att hon börjar gråta - Håll om henne och säg ingenting
När du ser henne gå - Smyg upp bakifrån och krama om henne
När hon är rädd - Skydda henne
När hon lutar sitt huvud mot din axel - Lyft upp hennes huvud och kyss henne
När hon tar ditt favoritplagg - Låt henne ha kvar det och sova med det en natt
När hon retar dig - Reta henne tillbaka och få henne att skratta
När hon inte hör av sig på ett tag - Försäkra dig om att allt är okej
När hon tvivlar på dig - Försvara dig med sanningen
När hon säger att hon tycker om dig - Så gör hon det mer än vad du skulle kunna förstå
När hon tar tag i din hand - Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar
När hon berättar en hemlighet - Håll den hemlig
När hon tittar dig i ögonen - Titta tillbaka och vänd inte bort blicken förrän hon gör det
När hon saknar dig - Är hon sårad på insidan
När du krossar hennes hjärta - Försvinner aldrig smärtan
När hon säger att det är över - Vill hon fortfarande att du ska vara hennes
När hon laddar upp den här texten - Vill hon att du ska läsa den..

Snabbis i Haninge centrum

Efter min långa skoldag tog jag tåget in till Haninge för att köpa ett linne som jag är så sugen på, men det fanns såklart inte i den färgen jag ville ha. Får hoppas på att det finns inne i stan nästa gång jag kommer dit. Kom iallafall hem med 2 over-size t-shirts från H&M och en söt grå träja, även den från H&M. Sprang in på Mc Donalds för att stilla min hunger med en cheeseburgare och en Mc flurry daim sen rusade jag till tåget. Gjorde 2 läxor på tåget och nu känner jag mig jätteduktig. Förutom att jag borde plugga engelska glosor eftersom jag inte har så mycket tid över imorgon för jag slutar sent och ska på födelsedagsmiddag på trehörningen.
 
Imorgon har jag sovmorgon till drygt halvtolv så jag kan sova ut ordentligt eller gå upp och ta en promenad om jag orkar.  Får se hur sent det blir ikväll och hur pigg jag är imorgon.

Ny vecka

Idag var jag tillbaka i skolan med en ny inställning, hänga med ordentligt på lektionerna och plugga mer ordentligt. Jag hara bara slö pluggat innan så det måste bli en ändring. Idag var det jag som stog för maten här hemma, jag bjöd på honungsmarinerad lax med wokadegrönsaker och fulkornsris. Det gick hem och mamma var helt till sig, great! :D Efter maten åkte vi och hämtade Alex och drog ut på sjön i det mysiga vädret. Helt vindstilla och kvällssol! Lite kallt men jag fick ju fika så det var lugnt. Nu har jag nyss kollat på Mean girls, superrolig film tycker jag personligen. Kan inte ses för många gånger.


The fantastic four

Nu är det sängen, film och sova som gäller för min del! Sleep tight. <3

Chad Michael Murray 27 år!

Idag fyller denna hunk 27 år. Han är bland det snyggaste som finns!

Söndag = latdag

Kom hem frin Desirée för ett tag sedan och har precis stoppat i mig en god tonfisksallad. Har planerat att städa mitt rum idag, eller iallafall plocka bort alla kläder som ligger slänga överallt. Jag och Desirée var även duktiga imorse och tog med Tarzan ut på en morgonpromenad i över en timme. Jättemysigt. :) 

Måste bara lägga in några bilder på några sjuktsnygga killtröjor från H&M.


23 augusti

Jobbet gick toppen och jag kom nyss ut ur duschen. Ska äta lite med familjen nu och sedan prova nya tåget hem till Desirée på Estö. Spenderar nog natten där. <3

Tidig lördagmorgon

Idag var jag uppe med tuppen, vid 7 vaknade jag i panik för jag trodde jag hade lyckats försovit mig till jobbet. Men när jag kollade på klockan så trappades pulsen ner och jag låg i sängen och läste en bok (?) i en timme. Börjar inte jobba förens vid 11 så det är skönt. Är inte direkt sugen på jobbet men jag måste väl för att tjäna lite cash. Ska ju trots allt bara jobba 5 timmar. Man kan ju hoppas på att det inte kommer några kunder. Hur eftermiddagen och kvällen ser ut vet jag inte och jag är inte så taggad heller så jag lär väl landa hemma i soffan framför en film eller datorn. Nu ska jag göra lite nytta! Bye

Har tråkigt

Dagens låt: Gavin DeGraw - Follow Through
Dagens frisyr: lite uppsatt i spänne bak på nacken resten utsläppt
Dagens smink: Fondation, solpuser, kajal & mascara
Dagens klädsel: Tiger-jeans, Svart t-shirt med vitt tryck, beige over-size cardigan+guldsmycken
Dagens händelse: Övningskörde med Nicklas
Dagens planer: umgås med familjen och äta gott.
Dagens vill ha i allmänhet: En mysig pojkvän
Dagens materiella vill ha: Svarta nike-sneakers
Dagens beroende: Hallonmoussetårta
Dagens tråkigaste: Spanskan
Dagens köp: Ett frimärke
Dagens mat: Pannkakor & rökta räkor
Dagens mående: Helt okej


Lillebror

Hittade lite pose-bilder på min lillebror när jag hade fixat till honom för ett tag sedan. Haha va söt han är.

   

22 augusti

Fredag idag och sista skoldagen för denna veckan. Dagen gick otroligt segt och jag var riktigt trött när dagen var slut. Tur att vi fick sluta tidigare från spanskan. Åt lite när jag kom hem och åkte iväg med Nicklas en sväng för att testa att starta en bil och prova på kopplingen och köra lite fram och tillbaka. Gick väl inte sådär jättebra, skitjobbigt att hålla in kopplingen. Kommer ju få fetaste lårmuskeln på vänster låg. Men efter ett tag så fick jag in snittsen och då lyckades jag hålla min undan från kärringstoppen ett tag iallafall.

Nu sitter jag bara och längtar efter att få äta middag. Är brutalt hungrig och sugen på räkor och aioli. Ska bli grymt! Ikväll stannar jag hemma för jag ska jobba några timmar imorgon. Skönt!

21 augusti.

Halloj! Idag har vi kört efter vanliga schemat i skolan och det känns helt okej. Vi har ju inte börjat arbeta med någonting ännu bara fått böcker och information som alla andra år. Efter skolan gick jag förbi körskolan igen och hämtade lite papper som måste skickas in till vägverket. Så dom ska skickas iväg imorgon när jag fått Nicklas underskrift. Mamma lagade för en gång skull nyttig mat ikväll. Det bjöds på kyckling gryta med potatis. Efter maten åkte jag, mamma & Alexander ner till centrum för att jag skulle göra ett syntest och Alex köpa skor. Blev lite kläder till Alex också som jag fick vara med och välja. Alltid lika kul att köpa snygga kläder till killar. Särskilt min egen lillebror som jag försöker göra till en liten stekare. (?) Sen köpte jag även lite presenter till Desirées lillasyster Tilda som ska komma till världen inom kort. :)

Nu blir det hallonmoussetårta som vi var inne på mitt jobb och köpte nyss! :)


Söta skor

Hittade nyss ett par sjukligt söta skor i Kenzas blogg, jag måste ha dom!  Hoppas dom finns kvar nästa gång jag kommer till stan bara... Brukar ju ha lite otur! Det är ett par beiga uggs-liknande skor med en rosett på sidan. :)

20 augusti

Kort skoldag idag igen bestående av lekar av olika slag. Bland annat kubb där vi tjejer briljerade och utklassade killarna! Efter skolan blev det en fika nere på Konditoriet Nynäshamn. Jag åt en jättegod Västerbottenpaj med kräftsallad och jordgubbste. På vägen hem gick jag förbi körskolan och anmälde mig till en handledarkurs så jag kan komma igång med körningen såsmåningom. Är supertaggad på att börja faktiskt synd bara att det kommer ta ett tag innan man får börja köra.

Just nu sitter jag och läser lite om körkortstillstånd och blablabla, så himla mycket man måste göra för att få ta ett litet körkort och så stora kostnader... Kollar även lite på simhopp i brist på annat och i väntan på att Project runway ska börja.

Imorgon börjar vi gå efter vårat riktiga schema och går därför från 8.15 till 15. Sen har Nicklas lovat mig att jag ska få testa att göra lite småsaker med bilen, såsom att starta, kolla dragläge, växlar osv. Har ju fan aldrig ens suttit i ett förarsäte och startat en bil.

God morgon

Har varit uppe ett bra tag nu och jag är riktigt rastlös. Vaknade av mig själv innan klockan hade ringt och nu är jag helt klar för länge sen. Ska väl käka lite frukost och sedan släpa mig till bussen med mina kassar med skolsaker! Bye!

Pernilla Wahlgren

Pernilla måste vara den snyggaste 40 plusaren som finns! Vilken utstrålning och vilken kropp!!!! :O Kolla bara in hennes ben, otroligt! Tänk också att hon är 4 barnsmamma!

    

Första dagen i skolan

Första dagen i 2an är nu avslutad. Vi fick lite papper, skåp och information sen var det dax att lämna skolan för en sväng nere i centrum med Emily. Tog läggfoto, beställde lägg, hämtade ut min skatteåterbäring, köpte skolsaker och tog en lunch på jobbet. Mycket gott men när tallriken kom in blev det en besvikelse, portionerna och tallriken var mycket mindre än förut. :( Ikväll ska jag kolla på Big Shots och mysa med ett fotbad!

Sista dagen på sommarlovet

Känns lite hemskt att sommarlovet redan är slut och att man imorgon måste återgå till vardagen med skola, plugg och mera plugg. 2an kommer bli jobbig tror jag. Fick dålig engelska lärare men en bra mattelärare. Kanske blir bra trots allt. Såg även mitt nya schema idag och det ser både ljust och mörkt ut. Jag har sovmorgon 4 dagar men min senaste dag är 17.15, pain! I och för sig är det foto som är sista lektionen den dagen så det är ju inte så ansträngande, hoppas jag iallafall!
 
Idag har jag varit barnvakt till Adam igen och varit med Petra. Nu ska jag börja fixa lite småsaker inför imorgon och bara vila och njuta av sista tiden på lovet. Man vet inte när man får ta det lugnt nästa gång. Kram 

Kräftskiva

Igår var jag och firade min kära vän Emily som fyllde år. Blev en fixa med henne, Sofie och Edgar. Emily hade bakat en gudomlig cheesecake med hallonsmak, hallon som förövrigt är mitt favoritbär. Direkt efter fikan drog jag med familj och Desirée ut till Landsort för att medverka på kräftskivan. Skivan var mycket trevlig och det blev ett bra avslut på sommaren med Landsortsgänget. Blev en del bilder som ligger uppe på facebook men det kommer några utvalda här nedan.

   

Resan hem från Landsort var också en upplevelse. Blåste en hel del och regnade så jag och Desirée fick stoltsera med ursnygga outfits. Så dagens outfit på Dessan kommer nedan!


På bilden saknas dock en flytväst, jacka, filt och handuk.

GRATTIS EMILY!

Gårdagen, natten och dagen på nåttarö var mycket trevlig och mysig. Tog det bara lugnt och umgicks med trevligt folk. Idag (lördag) åker jag ut till Landsort för att gå på den årliga kräftskivan, ska bli riktigt kul. Men jag vill även vara hemma för att fira min bästa vän Emily som fyller 17 år idag! Grattis gumman!


I love you.


Vänsterhäntas dag

En kanske ointressant sak är att det är Vänsterhäntas dag idag den 13 augusti.

Hämtat från Expressen: En amerikansk undersökning visar att vänsterhänta ofta har jobb med höga krav på kreativitet. - Kanske ligger det något i att vi vänsterhänta är mer kreativa, även om det låter lite stöddigt att säga. I mitt yrke gäller det att kunna komma på idéer snabbt, säger Thomas Bennett. Att vänsterhänta är mer kreativa och konstnärliga är ingen myt. - Vänsterhänta har oftare en dominant höger hjärnhalva. Det innebär att man har ett bättre språksinne, att man ser saker i sin helhet och är mer konstnärlig, säger Louise Rönnqvist, docent i psykologi vid Umeå universitet. Sedan 1992 är 13 augusti "vänsterhäntas dag" runt om i världen.

Jag har varken bra språksinne eller är konstnärlig!?


Ändrade planer

Kom nyss in efter en liten solstund och jag har faktiskt lyckats skifta till en mörkare nyans av brun. Jag låg där på baksidan och hade det bra tills jag upptäckte att, fan va mycket äckliga getingar som kretsar omkring min heta(het av solen) kropp och det fick mig att beväpna mig med en elektrisk-insekts-smällare som räddade mig från att bli getingstucken.
 
Min och Petras tripp till Nåttarö blir av iallafall tack vare Oscar The Man, tack för det!

13 augusti

Har nyss lämnat ifrån mig lillen och funderar på att hoppa i bikinin och försöka byta nyans i solen på baksidan. Ganska långtråkigt att sola men man måste väl passa på nu när äntligen solen visar sig. Man vet ju inte när den kommer fram nästa gång. Jag lär ju förövrigt somna ute i solen eftersom all min energi är som bortblåst.

Juste en tråkig sak, min kära vän Petra och jag hade planerat att åka till Nåttarö imorgon och spendera natten där men planen gick i kras och jag vet inte vad jag ska ta mig till...(skämtåsido). Nej men det var riktigt tråkigt faktiskt! Nej nu kallar solen, bye!

Chace crawford

       

It´s not just the girls who gossip

 

Barnvakt

Gårdagen spenderades inne i stan med Petra. En heldag med shopping, mat i mängder, bio med Oscar och gåvärk i benen. Kom iallafall hem med en massa roliga saker. Kanske inte var i behov av allt men ändå. Knappt sovit någonting inatt för att jag somnade sent och var tvungen att gå upp tidigt för att ta emot Adam och Jacob som kom vid halv åtta. Har nu lekt nanny hela förmiddagen och nu har ungen kraschat i sin badysäng för en tupplur. Man kanske ska passa på att sova nu när det är lugt. Han kommer väl sova tills jag väcker honom. xoxo


10 augusti

Gårdagen bjöd på en lugn dag och slutade med en mycket trevlig kväll med Emily vid min sida. kvällen tillbringades i tre olika lägenheter med trevligt folk och vin pimplande.

Idag vet jag inte hur jag ska spendera min dag, tror jag ska vila upp mig inför mitt nya liv som nanny. Ska passa sötnosen Adam i några dagar kommande vecka vilket ska bli riktigt kul!
 

Skomakaren

Goddag! Kom nyss hem från skomaken där jag, Emily och Leon nyss var och lämnade in min jacka och Emily snygga klänning. Såklart började det spö regna som alla andra gånger jag har gått utanför dörren denna veckan, typiskt! Tänkte ta mig ner till jobbet och skriva upp mig på lite tider inför hösten, hoppas man får relativt många tider iallafall! Tror jag tar bussen så jag slipper riskera att bli dyngsur. Over and out!


Nöjd

Jag är så jäkla nöjd med mig själv just nu, har lyckats träna på något sätt i 4 dagar irad, rekord för min del! Blev nyss fördig med ett lite styrkepass på min pilates. Satsar på en försenad beach08 kropp kanske. Jag tror det är mina nya skor och min ceriserosa sporttopp som gjort susen och fått mig på träningshumör!


7 augusti

Igår var det en bra dag, kanske för att jag spenderade den tillsammans med Dessi, men jag vet inte... Vi powerwalkade och målade mitt trappräcke, duktigt! Sen tog vi en lång och otroligt jobbig promenad hem till Dessi och kollade på lite action, sex and the city och åt för mycket! Som ledde till det ena och det andra...

Idag är det en dålig dag, kanske för att jag inte spenderar den med Dessi, men jag vet inte... Jag har inte gjort någonting förutom att läsa alla bloggar som finns i sverige känns det som. Borde göra någon nytta men det orkar man inte. Borde åka till Kreta och hälsa på Adam och få en solbränna men det har man inte pengar eller tid till. Jag har tråkigt och är trött!

5 augusti

Powerwalkade i totalt spöregn tidigare idag, duktigt av mig tycker jag! Bestämde mig för att hyra film på vägen hem så nu har jag kollat på Georgia Rule och lite senare ikväll blir det Material girls.

Måste också påpeka att systrarna Olsen har så jäkla cool och snygg klädstil!


4 Augusti

Idag har jag inte gjort någonting iprincip. Tog en powerwalk med mammsen på förmiddagen och lite styrkeövningar som avslut. Håller på att städa mina byrålådor eftersom mina kläder kräver mer plats än vad det hade förut. Kom nyss hem från Willys också och fytusan vad det regnar. Himlen har öppnat sig totalt och det blåser riktigt mycket. Jag och lillebror blev en aning blöta på vägen eftersom vi gick...

Jag känner mig jätteduktig just nu eftersom jag håller på att organisera om mitt rum och har nyss lagt undan en helt del pengar till körkortet som jag ska försöka ta så snart jag fyllt 18. Det lär ju inte bli direkt när jag fyllt eftersom jag inte änns börjat övningsköra men jag hoppas på att få glida runt bakom ratten tills nästa sommar iallafall.  :)

Kram Tessan

Sthlm med mammsen

Blev en dag i stan idag igen fast med mammsen som sällskap. Kom även denna gången hem med ett par skor. Som Nicklas sa "tessan kommer aldrig hem från stan utan ett par skor". Kanske stämmer ganska bra! Idag blev det ett par tråkiga skor, gå/jogging/idrottsskor, en rosa sportbh, örhängen, smyckes förvaring osv.

Håller just nu på att fixa till och planera en smink/smyckes hörna i mitt rum. Kommer bli skönt att få ordning bland alla min saker.

Funderar också på att dra ut till Landsort med Fia imorgon men är inte så sugen eftersom vädret inte verkar bli det bästa ... Får se hur jag gör med det.

2 Augusti

Kom hem tidigare än beräknat från Landsort... Sa nämligen upp mig på mitt jobb där ute. Riktigt skönt men trist att mista massa pengar som skulle gått till körkortet. Får fixa fram dom på annat vis!

Igår åkte jag och Helene hem från Landsort för att spendera lite tid hemma hos mig vilket slutade med en trevlig kväll med vin, kräftor och sällskap av Emily, Calle och Timmy.

Idag bar det av in till stan för att göra Helene sällskap en bit hem och för att handla lite. Hamnade även mitt i Pride tåget vilket var en rolig syn. Alla går verklgen in för det totalt! Kom hem med två par espisar, två stycken oversize cardigans och lite annat smått och gott. Nu ska jag sova!

Kram Tessan

RSS 2.0